Nyt fra Santa: Formandens Nytårs Tale – 2023

I 2022 har fokus været på at ”lægge på”, på flere forskellige område, dog med størst fokus på at facilitere flere hold, flere tilbud, flere aldersgrupper og flere camps.

Vores TopTalent Hold

Vi har deltaget i DBU arrangerede turneringer i U7-U11 aldersgrupperne og vi har deltaget i privat arrangerede stævner, indendørs tilbud og udendørstilbud.

Talentskolen

Daniel, Lasse, Hass og Aleksandar har faciliteret Talentskole træninger, for U6-U13 spillere en gang om ugen året igennem(fredagen) i Køge og vi har ligeledes faciliteret en Talentskole en gang om ugen (fredage) i Frederiksværk, hvor at samme træner team også faciliterede en fodbold camp i Påsken.

Målmandsskolen

Oliver Foss, som har været med fra klubbens start takkede af i sommers, hvor FC Nordsjælland kaldte og hvor han nu arbejder med klubbens dygtigste U13-U15 keepere. Vi skylder Oliver en stor tak for hans gode arbejde siden klubbens start og ønsker ham det bedste fremover. Filip Mellbin har siden efterårsferien været ansvarlig for målmandsskolen, et job han har gået friskt til fra starten af og hele tiden udvikler på, til gavn for målmandsskolens deltagere.  Vi glæder os til at arbejde videre med Filip i 2023, med målet om at sikre udvikling af egne målmænd og de af regionens målmænd der kommer en gang om ugen og gør brug af vores målmandsskole træningstilbud. Målmandsskolen starter op igen tirsdag den 17. januar, hvor der pt. er meget få pladser tilbage.

Fodbold Camps

Vi har afviklet fodbold camps i uge 7, uge 8, påsken, uge 26, uge 31, uge 42 og vi har netop (for første gang) afviklet en nytårscamp for to alders segmenter, henholdsvis U6-U11 og U12 til U16.

Mere end 375 spillere, drenge og piger i alderen 4-16 år har deltaget på vores RBK Camps i 2022, i Køge og Frederiksværk.

International inspiration, til trænere, spillere og klub

På vores camp i uge 26, samt vores nytårs camp, havde vi besøg af Internationale trænere. I uge 26 var det Fabio Mazzone og James Mullane der kiggede forbi og på Nytårs Campen var det Eddie Munnelly og Lee Hayes der svingede taktstokken på banen. Herdudover har Thomas Ruesink og Fabio Mazzone været forbi RBK Park, Fabio i maj måned og Thomas i august og inspirere i den daglige træning. Ideen og det overordnede mål med at have internationale trænere på besøg, er at de skal inspirere vores trænere / ledere og klub og derved sikre en konstant udvikling af trænerne, der i det daglige arbejder med vores spillere i hold, talentskole og camp regi.

I 2022 har vores trænere, ledere og klub, på RBK Park, modtaget inspiration fra højeste internationale hylde, i form af inspiration fra Thomas Ruesink (PSV – Skills Coach), James Mullane, Crystal Palace – Coach & Scout), Fabio Mazzone (Coach – Det Litauske Fodboldforbund), Eddie Munnelly (FIFA – Skills Coach) og Lee Hayes (West Ham United – U14 Lead Coach).

Summen af alt vores hårde arbejde i 2022 er blandt andet, at vi har lykkedes med at facilitere fodboldtilbud til mere end 375 børne- og ungdomsspillere i alderen 4-16 år.

Nye tiltag i 2023

2022 sætter standarden for 2023, hvor vi forventer at udvikle klubben og vores tilbud yderligere.

Talentskolen

Talentskolen er for alle spillere i alderen 6-14 år, som ønsker et ekstra ugentligt kvalitetstræningspas, med kvalificerede trænere, med fokus på egen individuelle udvikling.

Talentskolen starter op fredag den 20. januar, hvor U6-U9 årgangene kommer til at træne i tidsrummet 16.00-16.55 og U10-U13 årgangene kommer til at træne fra 17.00-17.55.

U7 TopTalent

Vi planlægger at opstarte en U7 gruppe efter påsken. Det er vores ambition at tiltrække spillere fra kommunen og regionen, der ønsker at komme til træning for at lære, med et smil på læben, samtidig med at vi faciliterer muligheden for at kunne træne på niveauet og op når dette påkræves. Hvis man ønsker information herom, er man velkommen til at kontakte klubbens formand, holdet kommer til at træne to gange ugentligt, samt have muligheden for at deltage på klubbens talentskole om fredagen.

Futsal

Vi har i 2022 ikke haft mulighed for at afvikle et futsal tilbud, da vi ikke blev tildelt træningstider på hverdage. Men vi har søgt kommunen om støtte til at skabe et udviklings/futsal tilbud i februar marts og afventer pt. om støtten gives. Det er klubbens ambition at kunne starte et etableret futsal tilbud op for flere børne- og ungdoms årgange fra efter sommeren 2023.

Talentskole og Fodbold Camps – På flere lokationer

I 2023 er det bestyrelsens klare ambition at udvikle vores Talentskole og fodbold camps koncept, så vi udbyder Talentskole træning og fodbold camps på minimum en location yderligere end i Køge. Vi arbejder på at lukke en aftale omkring en yderligere location, skulle der sidde en formand/ungdomsformand ”derude” og læse dette og tænke, ”det skal være hos os”, så vær sød at kontakte os. Vi har ambitioner på den gode trænings vegne og vi har konceptet og folkene klar til at starte op.

Udover ovenstående nye initiativer, er det klubbens klare ambition og mål at udvikle og styrke vores nuværende tilbud. Med det altoverskyggende formål som klubben er bygget på, nemlig at facilitere kvalitets tilbud til vores medlemmer, der udvikler den enkelte spiller, uanset spillerens udgangspunkt og niveau. Men som altid har fokus på den enkelte spiller og dennes individuelle udvikling. Træner og spiller med i RBK, skal man kunne mærke at man bliver dygtigere til at drible med bolden, vende med bolden, lave finter, sparke med begge fødder og man skal turde at lave fejl, for at kunne lykkedes under pres.

Vi har allerede planlagt årets fodbold camps og udvider i 2023 mulighederne for at komme på camp i Køge, bl.a. ved at afsøge andre formater og potentielle samarbejdspartnere. Oversigten over fodbold camps, kan findes under top rubrikken ”CAMPS”.

Vi forventer at vi i løbet af foråret 2023 kan komme til udlandet og spille kampe og stævner med vores TopTalent hold. Det er en vigtig del af TopTalent konceptet at vores spillere prøver at rejse og spille mod dygtige spillere fra udlandet, da det er vigtig del af den samlede uddannelse af fremtidens dygtigste spillere.

I 2023 er fokus på at udvikle klubben, vores tilbud, vores spillere og i rigtig høj grad vores trænere og ledere, det igennem intern uddannelse, ekstern uddannelse og igennem inspiration fra udlandet. I RBK er det en prioritet at udvikle på vores trænere, vi skal sende trænere til udlandet på inspirationsture og vi skal invitere trænere til RBK, med erfaring fra højeste niveau i Europa. Samlet skal det tiltrække, fastholde og udvikle ikke bare vores trænere, men også de spillere der er omkring vores hold og øvrige tilbud.

Yderligere udvikling af klubben kræver menneskelige og økonomiske ressourcer, samt opbakning fra kommunen i forhold til faciliteter. Bestyrelsen vil i 2023 have stor fokus på at skabe bedre vilkår og forhold for klubbens hold, forældre og trænere og ledere i det daglige, på og udenfor banen. Vi glæder os til i samarbejde med kommunen og udvalgte ressource personer, at se på løsninger der kan sikre at vi som klub er i stand til at facilitere flere og endnu bedre tilbud end vi allerede gør nu.

 

Vi skal fremad – Vil du med på holdet?

Der bliver fuld fart på i 2023, hvis du ser en af nedenstående ”åbninger” som et godt match for dig, så tøv ikke med at kontakte undertegnede eller klubbens head of coaching Steffen Petersen på stpe@rbkoge.com.

Vi har pt. følgende ”åbninger i 2023”:

U12 TopTalent træner (opstart august 2023)

U10 TopTalent træner (opstart august 2023)

U10-U12 Toptalent, assistent træner (opstart 2023)

U7 Toptalent træner, i Køge (godtgørelse gives efter kvalifikationer og antal ugentlige aktiviteter)

U7 Toptalent Assistent træner, i Køge

Fodbold Camp træner, i Køge og i Frederiksværk området

Camp assistent træner, i Køge og i Frederiksværk området

Futsal ansvarlig, i Køge (opstart august 2023)

U8-U10 Futsal træner, i Køge (opstart august 2023)

U11-U13 Futsal træner, i Køge (opstart august 2023)

U14-U15 Futsal træner, i Køge (opstart august 2023)

Scout, TopTalent hold (opstart snarest muligt)

U13/U14 hold tilbud (opstart 1. maj 2023)

2v2 stævne ansvarlig (opstart snarest muligt)

Vi ønsker at løfte flere ting i 2023, på alle fronter, er det noget for dig at være en del af, så tøv ikke med at tage fat i mig, vi har plads til flere personer med motivation, drive og ambitioner på rejsen.

Slutteligt skal lyde et kæmpe tak til vores partnere og sponsorer, til vores forældre, til spillere, udenlandske trænere og allermest til vores dygtige trænere og ledere, som i det daglige skaber miljøet og er klubben, mange tak for jeres hjælp, jeres utrættelige indsats og jeres lyst til at medvirke til at udvikle klubben, til gavn for alle vores medlemmer.

Godt nytår

Kenneth Santa

RB Køge – Formand

Skriv et svar