Vi vil skabe Nordens bedste fodbold spillere

Mekanikere ordner biler, elektrikere sørger for strømmen virker og arkitekter tegner huse.

Lige præcis det giver alt sammen rigtig god mening, men hvordan kan det så være at vi indenfor fodboldens verden i 2021 accepterer at vores børn trænes af forældre?. Det uden at de nødvendigvis har nogen former for fodboldsmæssige forudsætninger for at afvikle en fodbold træning, samt står for fodbold udviklingen af børn, i øvrigt i aldersgrupper hvor at børnene er forudbestemt til at kunne absorbere mest mulig kvalificeret indlæring?

Vi bliver i RB Køge ofte spurgt om, hvad det egentlig er at vi vil med vores klub?, til det er svaret: 

“Vi vil skabe Nordens bedste U8-U12 spillere i RBK TopTalent, samtidig vil vi skabe et kvalitativt træningstilbud til alle spillere der via træning i vores miljø, kan og vil have muligheden for at blive så dygtige som muligt.”

RB Køge er skabt som fremtidens fodbold klub, for os giver det derfor sig selv, at vores spillere skal trænes af kvalificerede fodboldtrænere med erfaring fra ind- og udland og det fra at børnene starter til fodbold.

Der findes masser af gode forældre der gør det bedste de kan i forhold til at skabe de bedste mulige rammer, men kvaliteten på banen og i omgangen med børnene, afhænger af den enkeltes baggrund og det gør at 99,99% af børnefodbold spillerne i Danmark i dag, dagligt mødes af det som vi kalder tilfældig udvikling. 

Det kan vi faktisk ikke være bekendt, det er ikke i orden. Den nuværende måde 99,99 % af fodboldklubberne drives på i Danmark er den samme, spillerne i alderen U5-U11 trænes af forældre trænere. I elite og semi elite klubber stilles “ikke forældretrænere” oftest til rådighed fra U12 og frem efter, mens at bredde klubber kan have / har forældre trænere til at træne spillere fra de starter i klubben og til deres børn stopper.

Hvilke af disse udsagn er rigtige og hvilke er forkerte?

(A) Rom blev ikke bygget på en dag

(B) Fodboldklubber bruger som oftest de fleste medlems kroner på klubbens senior hold og de ældste ungdomshold

(C) Trænerens søn på holdet starter altid inde og skiftes ofte ikke ud

(D) Det er nemt at finde trænere til 1 holdet, men sværere at finde trænere til hold 2-3-4

(E) Klubben bruger pengene, hvor de bliver tjent

(F) Klubben har en klar strategi for børnefodbolden og det afspejles på og udenfor banen

(G) Det betyder noget at spille kampe og det betyder alt at vinde

Når du har forhold dig til hvilke af ovenstående udsagn der er rigtige og forkerte, så kan du gøre dig overvejelsen, gør vi det godt nok?, gør vi det så godt vi kan? og giver vi alle børn der gerne vil være fodboldspillere den bedste mulighed for at opnå denne drøm?

I Danmark har vi 5.4 millioner landstrænere, desværre er opbakningen til at se landsholdet på tv faldene, fodbold klubberne mister medlemmer og man kan have forskellige holdninger og meninger til hvordan det kan være.

DBU har lanceret en ny strategi, man vil lave verdens bedste børnefodbold, man vil have flere uddannede trænere og man vil have at klubberne allokerer flere penge til børnefodbolden.

Det som de glemmer at sige er som vi ser det, stop med at bruge penge på bredde og semi elite senior hold og brug pengene på børnene istedet. Gør det via uddannelse og gør det ved at gøre det attraktivt at være børne træner.

I RB Køge er vi klar i spyttet, “vi vil skabe nordens bedste fodbold spillere” og det vil vi gøre via kvalificeret træning af børnene, fra de starter til fodbold og indtil at de forlader vores RBK U12 TopTalent hold og/eller vores supplerende træningskoncept. 

Vi ønsker ikke at være som alle de andre klubber og vores ønske for fremtiden er at medvirke til at klubber rundt om i Danmark ikke ønsker at være som alle de andre, men tør at gå efter at gøre tingene på egen måde. Det er vi sikre på er nødvendigt for at tiltrække, fastholde og udvikle fremtidens fodboldspillere, om de er børn, unge eller senior spillere.

Hvis du gerne vil vide mere om vores måde at gøre tingene på, kan du læse mere om hvert af vores klub koncepter herunder:

RB Køge Toptalent U8-U11 – Nordens bedste hold og Nordens bedste spillere

RB Køge MikroBold – Fodbold for de 4-6 årige

RBK X Koncept – Supplerende træning til alle U7-U13 spillere der kan og vil

Morgentræning – For U10-U19 spillere

Målvogtertræning – For U7-U13 keepere

Skulle du efter at have læst ovenstående, have nogen spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte klubbens formand Kenneth Santa på mail: ksa@rbkoge.com

Skriv et svar